کد خبر 97145
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۵

نماينده سوريه در سازمان ملل متحد پس از مخالفت غرب با اصلاحات چین و روسیه در پیش نویس قطعنامه ضد سوری و وتوی آن از سوی پکن و مسکو در گفت وگو با شبكه خبري العالم، از توطئه مسوولان و كاركنان ارشد سازمان ملل عليه دمشق پرده برداشت.

به گزارش مشرق، "بشار الجعفري" روز يكشنبه از توطئه مسئولان و كاركنان ارشد سازمان ملل متحد در زمينه مخفي كردن همه اطلاعاتي كه دولت سوريه در باره ناآرامي هاي موجود در اين كشور و براي روشن شدن ابعاد پنهان اين ماجرا ارايه كرده است، خبرداد.

نماينده سوريه در سازمان ملل متحد در مصاحبه با العالم گفت: شخص وي از زمان شروع ناآرامي ها در سوريه 23 نامه رسمي براي بان كي مون دبيركل سازمان ملل و اعضاي شوراي امنيت فرستاده ام اما اطلاعاتي كه دراين نامه ها بود، مخفي نگاه داشته شد و نه شخص دبيركل و نه هيچ يك از كاركنان ارشد اين سازمان و شوراي امنيت، اين اطلاعات را فاش نكردند و از  انتشار آن جلوگيري نمودند.

وي اعلام كرد: آمريكا و كشورهاي حامي پيش نويس قطعنامه ضد سوري، با مخالفت خود با اصلاحات پيشنهادي از سوي چین و روسيه سوء نيت خويش را درقبال سوريه نشان دادند.

الجعفري تصريح كرد: آنچه در شوراي امنيت سازمان ملل روي مي دهد، جنگ همه جانبه عليه سوريه و مردم اين كشور با مشاركت برخي كشورهاي عربي و غربي است.

وي تاكيد كرد: طراح اصلي پيش نويس قطعنامه ضد سوري ، كشورهاي غربي هستند و كشورهاي عربي شريك دراين اقدام نيز تنها ابزاري در دست غربي ها بودند.

اصلاحات چین و روسيه درپيش نويس قطعنامه

الجعفري افزود: اصلاحات چین و روسيه که با مخالفت آمریکا روبرو شد، برای ايجاد نوعي تعادل در پيش نويس قطعنامه غربي ها عليه سوريه پیشنهاد شده بود.

وي گفت: اصلاحات روسيه در پيش نويس قطعنامه عليه سوريه، شامل سه بخش بود كه عبارتند از، دعوت از همه طرف هاي مخالف براي دوري گزيدن از گروه هاي مسلح و تشويق كشورهاي عضو به استفاده از نفوذ خود براي جلوگيري از متوسل شدن گروه هاي مسلح به خشونت.

دوم: اعلام حمايت شوراي امنيت از رويكرد گسترده حركت به سمت انتقال سياسي و روي كارآمدن نظام تعددگرا و سوم، درخواست شوراي امنيت از دولت سوريه براي خارج كردن نظاميان خود از روستاها و شهرها همزمان با پايان يافتن عمليات گروه هاي مسلح عليه مردم و موسسات در شهرها و روستاها بوده است.
بان کی مون نتوانست عصبانیت خود را پنهان کند
دبيركل سازمان ملل بعداز وتوي قطعنامه ضد سوري توسط روسيه و چين نتوانست عصبانیت خود را از این اقدام پنهان کند و مدعی شد که این دو کشور سازمان ملل را تضعیف کرده اند.

 "مارتين نسركي " سخنگوي " بان كي مون " گفت كه وي از شكست شوراي امنيت در دستيابي به اجماع در خصوص قطعنامه ضد سوري به شدت ابراز تاسف كرده است.

 بان كي مون مدعی شده است : وتوي قطعنامه ضد سوري نقش سازمان ملل و خانواده بين المللي را در اين مرحله تضعيف مي كند زيرا در اين مرحله مسوولان سوريه بايد صدايي يكپارچه درباره ضرورت توقف خشونت ها را بشنود.

 دبیرکل سازمان در حالی وتوی این قطعنامه را مایه تضعیف سازمان ملل دانسته که بارها در قبال اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه های ضد رژیم صهیونیستی و یا صدور قطعنامه علیه کشورهای مستقل سکوت اختیار کرده است.

گفتني است كه به دنبال مخالفت غرب به سركردگي آمريكا با اصلاحات پيشنهادي چين و روسيه در پیش نویس قطعنامه علیه سوریه، پكن و مسكو نيز قطعنامه ضد سوري غرب را وتو كردند.

روسيه و چين روز شنبه (15بهمن) براي دومين بار قطعنامه غربي و عربي ضد سوريه را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد، وتو كردند.

بجز دو كشور چين و روسيه ، 13 كشور ديگر عضو شوراي امنيت به قطعنامه ضد سوريه راي موافق دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس